hakantok
is basvurusu yapilacak otellerin mail adresleri
TURIZM CESITLERI
TURKIYEDEKI BAZI KAYAK MERKEZLERI
Agri - Bubi Dagi
Dogu Anadolu Bolgesi, Agri ili sinirlari icinde yer alan Kayak Merkezi Agri sehir merkezine 18 km . mesafedeki Bubi daginda kurulmustur.
Ankara - Elmadag
Elmadag Kayak Merkezi Ankara ili sinirlari icinde, Elmadag'in kuzey yamaclarinda yer almaktadir. Kent merkezine yakinligi avantajidir.
Ulasim: Ankara'ya 18 km . uzakliktadir. Sehir merkezinden kayak tesislerine ulasim universite araclari ve ozel araclarla mumkundur.
Antalya - Saklikent
Akdeniz Bolgesinde Antalya'nin batisinda Beydaglari uzerinde, Antalya kent merkezine 50 km . kuzeybatida yer almaktadir. Antalya'ya yakinligi nedeni ile bir gunde iki mevsimin birden yasanabildigi ender yerlerden biridir.
Bingol - Yolacti
Kayak Merkezi Dogu Anadolu Bolgesi, Bingol ili sinirlari icindedir. Sehir merkezine olan uzakligi 25 km .dir.
Ulasim: Ankara'ya 916, Istanbul'a 1313 km . uzaklikta olan uzaklikta bulunan Bingol'e her gun cesitli illerden karsilikli otobus seferleri bulunmaktadir. Kayak tesislerine ulasim ozel araclarla mumkundur.
Bitlis - Merkez
Dogu Anadolu Bolgesinde, Diyarbakir - Tatvan - Van karayolu uzerinde, Van golunun yaklasik 25 km . guneydogusunda yer alan Bitlis ayni zamanda kis sporlari yerlesim yeridir. Kayak alanlari kentin icerisindedir.
Ulasim: Ankara 1100 km . Istanbul 1504 km . Izmir 1465 km . uzaklikta bulunan sehre her gun cesitli illerden karsilikli otobus seferleri bulmak mumkundur. Havayolu icin Mus Havaalani ( 85 km .) ya da Van Havaalani ( 160 km .) kullanilmaktadir.
Bolu - Kartalkaya
Kartalkaya kayak merkezi Bati Karadeniz bolgesinde, Bolu il merkezinin guneydogusunda, Koroglu daglari uzerinde yer almaktadir. Alp kayagi, Kayakli kosu (Cross-Country) ve Tur kayagi icin cok uygun kosullara sahiptir.
Ulasim: Bolu sehir merkezine 54 km ., Ankara karayoluna ise 28 km . uzakliktadir. Ankara Esenboga Havaalani - Bolu arasi, karayolu ile 220 km ., Istanbul Ataturk Havaalani - Bolu arasi ise karayolu ile 275 km .dir.
Bu mesafe ozel arac veya otobusle 45 dakika surmektedir. Sehir merkezinden kayak merkezine ulasim 45 dakika surmektedir. Halk otobusleri ve minibus bulunur. Ayrica bir cok otel musteriler icin servis organize etmektedir.
Bursa - Uludag
Bursa'nin 36 km . guneyinde yer alan Uludag, ulkenin en gozde kis sporlari merkezidir. Flora ve faunasinin zenginligi ile 1961 yilinda Milli Park ilan edilen Uludag, sadece kis turizmine degil, yaz aylarinda kampcilik, trekking ve gunubirlik piknik etkinliklerine de olanak saglamaktadir. Antik donemde Olympos Misios adiyla taninan Uludag, tanrilarin Troya Savasini izledigi yer olarak mitolojideki yerini almistir.
Uludag Kayak Merkezi I. ve II. Gelisim Bolgeleri olmak uzere iki ayri bolgeden olusmaktadir. I. Gelisim Bolgesi yatirimlarini tamamlamis durumdadir. 1986 tarihinde turizm merkezi ilan II. Gelisim Bolgesinde 3300 yatak kapasiteli 11 adet turistik tesis parseli duzenlenmis olup 3300 yatak kapasiteli 11 adet parsel yatirimciya tahsis edilmistir.
Uludag kayak merkezi Alp ve Kuzey disiplini ile "Tur kayagi" ve "Helikopterli kayak" uygulamalari bakimindan uygun cografya sartlarina sahiptir. Kayak disinda snow board, big foot, buz pateni, kar motosikleti aktiviteleri bulunabilir.
Elazig - Sivrice Hazarbaba
Elazig Ili Sivrice ilcesi sinirlarinda Hazarbaba Dagindadir. Kayak Tesisi 1999 yilinda hizmete girmis olup gelisme asamasindadir.
Ulasim: Dogu Anadolu'yu batiya baglayan yollarin bir kavsak noktasi konumundaki Elazig'a butun illerden gunun her saatinde karayolu ulasimi mumkundur. Ankara'ya 741 km . mesafededir. Elazig'a haftanin her gunu Ankara'ya karsilikli ucak seferleri, Istanbul'a haftanin 3 gunu karsilikli demiryolu seferleri bulunmaktadir.
Hazarbaba Kayak Merkezi, Elazig'a 25 km . uzakliktaki Sivrice Ilcesine 6 km . uzakliktadir. Kayak Merkezine Sivrice'den ozel ulasim araclari bulunabilir.
Erzincan - Bolkar
Bolkar Kayak Merkezi Erzincan'a 40 km mesafede ana yol guzergahinda Bolkar Daglarinda kurulmustur.
Ulasim: Sehir merkezinden tesislere ulasmak yolcu otobusleri ve ozel araclarla ile mumkundur.
Erzurum - Palandoken
3185 m. zirveye sahip Palandoken daglari, Erzurum'un guneyinde yer alir ve dogu-bati yonunde uzanir. Turkiye'de kis turizmi icin yapilan ilk ciddi ve kapsamli proje Erzurum-Palandoken Kis Sporlari ve Turizm Mastir Plan Calismasidir. Yapilan calismada Palandoken Daglarinin dogal yapisi ve iklimi ile uluslararasi kis sporlari merkezi niteligine sahip oldugu tespit edilmistir. Projede, uc alan uzerinde gun toplam 32 bin kisinin kayak yapabilecegi, uluslararasi yarismalar hatta kis olimpiyatlarinin duzenlenebilecegi, 6 bin kisinin dogrudan istihdam edilebilecegi ongorulmektedir.
Ulasim: Erzurum'a Ankara ve Istanbul'dan her gun ucak seferleri bulunmaktadir. Kayak Merkezi Erzurum Sehir Merkezine 5 km . uzakliktadir. Hava alanina ise yalnizca 10 dakika mesafededir. Kis mevsimi boyunca sehir merkezinden halk otobusu seferleri bulunmaktadir.
Gumushane - Zigana
Zigana Kayak Merkezi Karadeniz Bolgesinde Gumushane il sinirlari icerisindedir.
Ulasim: Kayak merkezi Gumushane'ye 40 km ., Trabzon'a 60 km . mesafededir. Zigana gecidinin dogusunda, anayola 500 m . uzakliktadir. Sehir merkezinden tesislere ulasim ozel arac veya yolcu otobusleri ile mumkundur.
Isparta - Davraz
Davraz Kayak Merkezi Akdeniz bolgesinde Isparta il sinirlari icerisinde il merkezine 26 km . uzakliktadir.
Ulasim: Sehir merkezinden kayak tesislerine belediye otobus seferleri duzenlenmektedir. En yakin hava alanina (Suleyman Demirel Havaalani) 58 km . uzakliktadir.
Izmir - Odemis Bozdag
Bozdag Kayak Tesisi Izmir ili, Odemis ilcesi, Bozdagi Koyu sinirlari icinde Bozdagi'nda kurulmustur.
Ulasim: Izmir'e 110 km uzakligindadir. Sehir merkezinden Kayak tesislerine otobus veya ozel araclarla ulasmak mumkundur.
Kastamonu - Ilgaz
Karadeniz Bolgesi, Kastamonu ve Cankiri illeri sinirinda zirvesi 2850 m . olan Ilgaz Siradaglari uzerinde, Ilgaz Milli Parki icerisinde yer alir. Kis turizminin yani sira, sahip oldugu dogal guzellikleri ile dort mevsim turizme elverislidir.
Ulasim: Kastamonu'ya 40, Cankiri'ya 73, Ankara'ya 203 km , Istanbul'a 475 km .dir. Kayak Merkezine, Istanbul-Kastamonu' ya karayolu ile Ankara-Kastamonu karayolunun kesistigi noktada yer alan Ilgaz yerlesme bolgesinin yaklasik 25 km . kuzeyinden ayrilan mevcut yolla ulasilabilir. Merkeze en yakin havaalani 203 km . uzakliktaki Ankara Esenboga havaalanidir. Sehir merkezinden kayak tesislerine tur otobusleri ve ozel araclarla ulasmak mumkundur.
Kars - Sarikamis
Dogu Anadolu Bolgesinde, Kars-Sarikamis ilce merkezinin guneydogusunda yer almaktadir. 2634 m yuksekligindeki Kars'a 55 km . mesafede Sarikamis Ilcesinin icerisinde Camurlu dagdadir. Camlar arasindaki Sarikamis kayak merkezi; kar kalitesi acisindan onem kazanmistir.
Camlar arasinda toplam 12 kilometreyi bulan 5 etapli piste sahip 2500 rakimli Cibiltepe'nin muhtesem bir dogal guzelligi vardir. Cibiltepe'nin kristal karla kapli olmasi ise onu kayakcilar acisindan daha cazip hale getiriyor.
Kayseri - Erciyes
Orta Anadolu'nun en yuksek dorugu olan Erciyes Dagi ( 3916 m .) Kayseri ilinin 25 km . guneyinde yukselir. Sonmus bir volkan olan dagin yuksek kisimlari yilin her mevsiminde kalici karlarla ortuludur. Dagin kuzeyinde ise bir km. uzunlukta bir dag buzulu mevcuttur. Kayak Merkezi Dagin kuzey yamaclarinda yeralan Tekir Yaylasi uzerindedir. Erciyes, Kayak Merkezi olmanin disinda, dagcilik sporu acisindan ulkenin onemli daglarindan biridir.
Ulasim: Kayak tesislerine en yakin havaalanindan (Kayseri-Erkilet) otobusle 40 dakika, kent merkezinden 30 dakikada ulasilmaktadir. Kayseri sehir merkezinden kayak tesislerine ulasim ozel araclarla mumkundur. Ayrica bir cok otel musteriler icin servis organize etmektedir
Yayla Turizmi, dogayla ic ice yasamayi sevenler veya macera tutkunlarinin genellikle gunubirlik kullanim veya kisa sureli konaklama amaciyla yuksek rakimli yerlerde yaptiklari turizm faaliyetidir. Yayla Turizminde amac, ulkemizin kendine ozgu dogal ve kulturel degerleri olan yaylalarin ve yayla yasaminin, koruma ve kullanma dengesi dikkate alinarak turizm faaliyetleri icinde degerlendirilmesidir.
Ulkemiz, sahip oldugu uygun iklimsel ozellikler, ustun peyzaj degerleri, kirsal ogelerin agirlik kazandigi geleneksel yasam bicimi ve dagcilik/tirmanislar, atli doga gezisi, trekking, yamac parasutu, flora/fauna incelemesi, jeep safari vb.doga sporlarina uygun alanlar ile yayla turizmine son derece elverislidir.
YAYLA TURIZMI MERKEZLERI
Sinop : Ayancik-Akgol, Turkeli, Kurugol yaylalari
Ordu : Cambasi, Akkus-Argin, Mesudiye-Keyfalan, Mesudiye-Topcam
Giresun : Bektas, Kumbet, Yavuzkemal yaylalari
Trabzon : Caykara-Uzungol, Akcaabat Karadag, Tonya-Erikbeli, Macka-Solma, Arakli-Pazarcik, Yesilyurt Yilantas yaylalari
Rize : Anzer, Ayder yaylalari
Artvin : Kackar yaylalari
Gumushane : Zigana (Kayak Merkezi)
Bayburt : Kop Dagi (Kayak Merkezi)
Gaziantep : Hizir (Huzurlu)
Manisa : Spil Dagi
Antalya : Ibradi Yaylasi
Ulkemiz, cografi yapisi, bitki ortusu ve av kaynaklari acisindan bir potansiyele sahip olmasina karsin, tum dunyada onemli gelismeler kaydetmis, nerdeyse bir sanayi haline gelmis ve av turizminden yeterli pay alamamaktadir. Bunun en onemli nedeni olarak, av hayvanlarimizin bu gun icin belirli turler disinda av turizmine sunulabilecek sayisal zenginlige ulasmamis olmasi gosterilmektedir.
Av turizmi faaliyetleri Orman Bakanligi Milli Parklar ve Av-Yaban Hayati Genel Mudurlugu tarafindan her yil yenilenen Merkez Av Komisyonu Kararlari dogrultusunda yapilmaktadir.
Turkiye'de Avlanabilen Av Hayvanlari
Turkiye'de avlanilmasina izin verilen yaban hayvanlari turlerine ve avlanma surelerine gore yildan yila degismektedir. Bu degisiklikler her yil duzenlenen Merkez Av Komisyonu Kararlari ile belirlenir.
Buyuk av hayvanlarindan ayi, dag kecisi, yaban kecisi, yaban domuzu, vasak, kurt, cakal, tilki, av turizmi basligi altinda yerli ve yabanci avcilarin kullanimina, bedeli karsiliginda sunulmustur. Bunlarin disinda kalan avlarin avlatilmasi sadece ozel avlaklarda mumkundur. Yabanci avcilar ozel avlaklarin haricinde, yukarida adi gecen av hayvanlarindan baska av hayvanlarini avlayamazlar.
AV TURIZMI YAPAN SEYAHAT ACENTALARI
ILI | ACENTA ADI | ADRESI | TEL NO | FAX NO |
Adana | V Tour | Kurtulus Mah. Ataturk cad.Sendinc Apt. No:205/21 | 4571473 | 4542380 |
Ankara | Ay-fi Turizm | Ali Suavi sok.Akhan Ismerkezi No:23/54 Maltepe | 2324820 Pbx | 2324919 |
Ankara | Turban Turizm-Ank Sube | Karanfil Sok. No:32 Kizilay | 4195151-53 | 4195154 |
Antalya | Capra Hunting&Fishing&Traveling | Yesilbahce Mah. Portakal Cicegi Bulvari M. N. Yigitbasi Apt. No:45/2 Antalya | 3122123-24-25 | 3122125 |
Antalya | Novum Turizm | Fener Mah. Tekilioglu cad. 1956sok. Gedikli Sit A Blok No:68 D:3-4 | 3242580 Pbx | 3242581 |
Antalya-Kemer | Turban Turizm-Sube | Kemer Yat Limani 07980 | 8149092-93 | 8141552 |
Aydin-Kusadasi | Turkuaz Turizm-Merkez | Turkmen Mah. Birlik Yapi Sitesi Nilufer sok. No:1/1 Kusadasi-Aydin | 6181519-20-21 | 6181522 |
Balikesir | Demre Turizm | Memis Kaptan Meydani Leman Akpinar cad. Onem Apt. No:2 Edremit | 3850650 | 3851521 |
Canakkale | Nature Turizm | Yaykin Mevkii Kalkim Nahiyesi Yenice | 4847778(4 hat) | 4847858 |
Istanbul | Antonina Turizm | Istiklal cad. Mis sok. No:26/1 Beyoglu | 2922874-75 | 2453968 |
Istanbul | Bintur Turizm -Sube | Cumhuriyet cad. No:247 Sisli | 2251550 - 2255210 - 2254172 | 2300376 |
Istanbul | Fiorino Turizm | Siracevizler cad. 60/A Sisli | 2965692 | 2965695 |
Istanbul | Gemini Turizm | Yapi Kredi Plaza C Blok Kat:11/29-A Levent | 3242090 | 3242093 |
Istanbul | Plan Tours Turizm | Cumhuriyet cad. 131/1 80230 Elmadag | 2302272 - 2308118 | 2318965 |
Istanbul | Pusula Turizm | Siraselviler cad. Yeni Yuva sok. Uslu Apt. 27-29/2 Cihangir | 2937377 - 2937328 | 2937377 |
Istanbul | Shikar Sikar Safaris Turizm | Nispetiye Mah. Bilgin sok. Sebnem Apt. No:4/4,1 Levent | 2697606 - 2814849 | 2699806 |
Istanbul | Turban Turizm-Merkez | Inonu cad. Vakif Is Hani No:12 Taksim | 2512191 (4hat) | 2510157 |
Izmir | Bintur Turizm-Merkez | Gaziosmanpasa Bulvari 10/1-A Bati Ishani Alsancak | 4894100 - 4894228 - 4460662 | 4896564 |
Izmir | Turban Turizm -Sube | Kultur Mah. 1377 sok. Kultur Han No:1 D:103 Alsancak | 4258658-59 | 4647928 |
Konya | Novum Turizm-Sube | Kucuk Ihsaniye Mah. Hazim Ulusahin Is Merkezi Zemin Kat A Blok No:51 | ||
Mugla-Bodrum | Turkuaz Tur Turizm-Sube | Beskuyular Mevkii BP Yikama Servisi Karsisi Konacik-Bodrum | 3171420 -21-22-23 | 3171440 |
Samsun | Rasibu Turizm | Ulugazi Mah. Istiklal cad. Canik sok. No:8 | 4319122 - 4313566 | 4324 763 |
Akdeniz, Ege Denizi, Karadeniz ve Marmara Denizi yatcilarin her gece degisik, ozel demir atacaklari koy, korfez ve plajlarin hazinesidir.
Yatcilik Turkiye'de oturanlar ve ziyaretciler icin populer bir etkinliktir. Gecen kirk yilda sanayi gelisme gostermis, Istanbul ile Antalya arasinda kiyi cizgisi bugun cok sayida Marino ile doludur. Bunlar muhimmat, onemli tatil merkezi ve guvenli limanlarda kiyiya cikma imkani saglamakta ve eglence mahalleri olusturmaktadirlar.
Turkiye'nin en donanimli marinalari guney Ege ve Akdeniz kiyilarinda Izmir, Kusadasi, Bodrum, Datca, Bozburun, Marmaris, Gocek, Fethiye, Kalkan, Kas, Finike, Kemer ve Antalya'da yer almaktadir. Bu limanlarda, yatcilar gereksinim duyduklari hizmet ve muhimmati bulabilmektedirler.
Antalya, Dalaman, Izmir ve Istanbul havaalanlari tum Turk marinalarina suratli baglanti kurabilmektedir. Bodrum, Bozburun, Marmaris, Istanbul, ve Karadeniz kiyilarindaki tersaneler'de insa olunan bu gemiler, motorlariyla birlikte tam deniz araci techizatiyla donatilmaktadirlar. Guletlerdeki yolcu sayisi geminin boyuna bagli olmakla birlikte, cogu sekiz ile oniki kisi barindirabilmektedir.
Bu gemiler yolculara mustakil konaklama saglayabilmekte, kiralandiklarinda hizmet ve eglence satin alabilmektedir. Modern Guletler evin tum konforuyla donatilmis olup kendinize tumuyle hos vakit saglayacaginiz bir cevreye ozendirmektedir.
Murettebatsiz kiralama, Turkiye'de yeni bir yat kiralama yontemi olarak baslanmistir. Yelken acmadan once, murettebatsiz kiralama sirketleri musterilerine cevrenin ozellikleri, hava kosullari, muhimmatin nereden temin olunacagi, tehlike aninda ne yapilacagi ve benzeri konularda bilgi verirler.
Izmir sehri, gemi ve yatlarin devamli dolastigi dar ve uzun bir korfezin basinda yer alir. Iklimi ilimlidir ve yazin surekli serinletici deniz meltemi gunesin isisini yumusatir. Palmiye agacli yollar ve rihtima paralel caddeler arkasinda yatay balkonlariyla sehir civardaki dag yamaclarini zarif sekilde devam ettirir. Kozmopolit ve canli sehir, galeriler, tiyatrolar ve kultur olaylari Izmir'e ozel bir hareketlilik kazandirir.
Levent Marina bir yatcilik macerasi baslatmak icin uygundur. Urla iskelesinde kiyiyi dolduran kucuk adalarda guzel plajlar ve demir atildiginda aletli ve aletsiz dalinacak, yuzulecek sahaser koseler mevcut bulunmaktadir. Karaburun'da guzel oteller, cay bahceleri ve balik lokantalari guzel dag dekoru ve berrak temiz su arasinda yer almaktadir. Cesme Yarimadasi adini bu bolgedeki cok sayida su kaynagindan almistir. 16. yuzyilda Osmanlilar tarafindan restore edilip genisletilen 14. yuzyil Cenova Kalesi, kucuk Cesme limanina hakim konumdadir. Cesme civarinda Buyuk Altin Yunus Setur Marina kompleksi ve Ilica Dalyan'daki Cekek mahalleri guvenlik acisindan kayda degerdir. Ilcede, kalenin yaninda, Kanuni Sultan Suleyman tarafindan insa olunan 16. yuzyil kervansarayi otele donusturulmustur. Mukemmel alis veris imkaniyla, en iyi kalite halilar, deri esyalar ve hatira esyalari satinalinabilir. Gece, ozellikle ana cadde uzerindeki lokanta, kafe, bar, diskolari bir eglence atmosferi kaplar.
Temmuz ayinda Cesme'nin uluslararasi sarki yarismasi, ilceye heyecan ve senlik katan dunyaca unlu icracilari cezbeder. Bu bolgedeki termal hamamlar, Ilica Korfezi'nde deniz suyuna karisan kiyidaki dogal kaynaklari, Cesme'nin guneydogusunda guzel koylar muhtesem bir manzara, ruzgar ve dalgalarla guvenlikte sakin gece demir atma imkani saglar. Kusadasi Korfezi, Ege sahilinin plaj, korfez ve koylariyla guney ve guneydoguya acilmaktadir.
Kusadasi Turban marinasi, gemilere kislama saglayan Turkiye'nin en iyi donatilmis marinalarindan biridir. Tuple dalmak cok populer hale gelmistir.Bar, caz klubu, disko ve kabareleri ile sahil boyunca unlu bir gece hayati vardir.
Kusadasi'nin guney kiyilari ile pamukkale arasinda Priene, Milet, Didim, Afrodisias ve Pamukkale dahil cesitli eski uygarliklarin onemli yerlesimler kurduklari Menderes Irmagi vadisi yer alir. Didim'deki Apollo Tapinagi antik caglarin en kutsal yerlerinden biriydi. Arkeolojik mekandan uzak olmayan Altinkum Plaji tum ziyaretcilerin yelken acma, yuzme ve rahatlama imkani sunmaktadir.
Gokova Korfezi'ni kuzey sahilindeki Bodrum ilk "Mavi Seyahatci" Cevat Sakir Kabaagac yada "Halikarnas Balikcisi'nin" memleketi idi. Tartismasiz Ege sahillerinin "en can alici noktasidir." Bohem atmosferi ile calkalanan sarki soyleyen, dans eden ilce Turkiye'nin artislerini, aydinlarini ve guzel hayat meraklilarini toplamaktadir.
Saglik Turizmi; kisaca tedavi amaci ile yapilan seyahatlerdir. Baska bir ifadeyle, saglik turizmi, fizik tedavi ve rehabilitasyon gereksinimi olanlarla birlikte uluslararasi hasta potansiyelini kullanarak saglik kuruluslarinin buyumesine olanak saglayan turizm turudur.
Saglik turizmi hastalarin ve hasta ailelerinin rahatligini saglamak icin tibbi secenekleri sunmayi hedeflemektedir. Gelismis ulkelerdeki egitim ve refah seviyesinin yuksek olmasina paralel olarak saglik hizmetleri sunumu da yuksek maliyetli olmaktadir. Gelismis ulkelerde yaslanan nufusun saglik ihtiyaclari ve saglik giderlerinin payi her gecen gun artmaktadir. Sosyal guvenlik maliyetlerinin artan giderleri sosyal guvenlik kurumlarini zorlamaktadir. Bu sikintilari asmak icin, gelismis ulkelerde bulunan sosyal guvenlik kurumlari ve ozel sigorta kurumlarinin kaliteli tibbi hizmet sunan ve yakinda yer alan ulkelerle paket anlasmalar yaparak saglik hizmetlerini dusuk maliyetli alma cabalari gorulmektedir.
Son yillarda, ulkemizin de gelismis ulkelerdeki nitelikli saglik hizmetleriyle rekabet edebilecek duzeyde saglik hizmetleri sunmasindan dolayi ulkemize dunyanin dort bir yanindan tedavi amaciyla turistler gelmektedir. Ozellikle 1990'li yillar sonrasinda ulkemizde kamu saglik hizmetlerine ilaveten ozel sektorun de saglik hizmetlerine ciddi yatirimlar yaptigi gorulmustur. Bu gelismeler sonucunda, Avrupa standartlariyla yarisabilecek duzeyde ozellikle buyuk illerde ozel saglik kuruluslari artmaya baslamistir. Yapim ve isletme bakimindan yuksek maliyetleri olan sozkonusu saglik tesislerinin yurtdisi pazarlara acilmasi bu maliyetlerin azaltilmasi acisindan giderek zorunlu bir durum almaktadir. Ayrica, ulkemizin cografi konumu ve saglik sektorundeki yetismis ve egitimli insan gucu saglik turizminde Turkiye'nin onemli avantajlari arasindadir.
SAGLIK TURIZMI KAPSAMINDA HIZMET VEREN YURDUMUZAKI KURULUSLARDAN BAZILARI
Acibadem Hastaneleri | |
Adres: Tekin Sokak No : 8, Acibadem Kadikoy 34718 Istanbul Tel: (216) 544 44 44< Faks : (216) 544 40 00 Web adresi: http://www.acibadem.com.tr | |
Amerikan Hastahaneleri | |
Adres: Guzelbahce Sk.No: 20 Nisantasi Istanbul Tel: (212) 311 20 00 Faks : (212) 311 20 90 Web adresi: http://www.amerikanhastanesi.com.tr | |
Dunya Goz Hastanesi | |
Adres: Zeytinlik Mah.Sahilyolu Cd. No:18 Atakoy/ Istanbul Tel: (212) 444 44 69 Faks : (212) 413 75 76 Web adresi: http://www.dgh.com.tr | |
Florence Hastaneleri | |
Abide-i Hurriyet Cad. No: 290 Sisli - ISTANBUL Tel : (212) 224 49 50 / 15 HAT Faks : (212) 224 49 82 Web adresi: http://www.florence.com.tr | |
International Hospital | |
Adres: Nispetiye Caddesi No 19 34330 Levent Istanbul Telefon: 0 212 280 40 30 Faks: 0 212 280 40 24 E-Posta: etiler@internationalhospital.com.tr Web adresi: http://www.internationalhospital.com.tr | |
Medline | |
Adres : Basin Ekspres Yolu No:2 Halkali / ISTANBUL Tel: +90 212 473 30 00 Faks : +90 212 473 30 99 Web adresi: http://www.medline.com.tr Insanlik tarihinin uc buyuk dini olan Muslumanlik, Hristiyanlik ve Musevilik, dunyanin en buyuk uygarliklarini barindiran Anadolu topraklarinda olgunlasmis ve etkileri tum dunyaya yayilmistir. Ic buyuk dinin gunumuze kadar ulasan essiz eserleriyle buyuk bir potansiyel olusturan inanc Turizmi, ulkenin diger tarihi kulturel zenginlikleri, dogal guzellikleriyle birlestirilerek HIRISTIYANLARCA INANC TURIZMI KAPSAMINDA ZIYARET EDILEN YERLER Hatay - St.Pierre Anit Muzesi Antakya Meryem'in Efes'te yasadigi sanilan ev, Hristiyanligin kutsal merkezlerinden biri olup, ziyaret yeri olarak onemini gunumuzde de surdurmektedir. |
Tarih ve Kultur hazinesi Turkiye, heyecan verici imkânlar âleminin kapisi durumundadir. Avrupa ve Asya'nin birlestigi yerde, Turkiye toplanti, insentiv ve kongrelere sahane mekân konumundadir.
Turkiye birinci sinif otel konaklama ve konferans tesisi zenginligi, dunyanin belli basli sehirlerine kolayca ulasim, guzel dekorlar ve essiz manzara cazibesi sunmaktadir. Butun bunlara, mukemmel bir iklim ve alternatif destinasyonlara gore cok daha dusuk maliyet avantaji eklenmektedir.
Turkiye, Avrupa ulkelerine yakinligi ve egzotikligi ile ideal bir destinasyondur.Izmir, Antalya ve Ankara'ya transfer baglantisi ve direkt ucus imkâniyla, Turk Havayollari ve diger ulusal havayolu sirketlerince Istanbul'a iki ile uc saat icinde ulastirilmak mumkundur.
Gunluk seferler Istanbul'u Amerika Birlesik Devletleri, Ortadogu ve Asya'nin belli basli sehirlerine baglamaktadir. Sehir turlari ve eglence programlari paket halinde duzenlenebilir. Rakipsiz dekoru ve mimari hazinelerinin zenginligiyle, Istanbul dunyanin en buyuk turizm destinasyonlari arasinda yer alir. Palmiye agaclari ve eski harabeleri ile, Izmir Ege bolgesinin kapisidir. Kusadasi, Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi sevimli deniz sayfiyeleri satis, toplanti, insentiv icin gayet iyi tercihlerdir. Antalya, Mersin ve Akdeniz'in kiyi sayfiyeleri,yilboyu ziyaretcileri, gunes, guzel kum plajlari ve eski tarihi yerleri ile cazibe merkezleridir. Turkiye'nin baskenti Ankara muhtesem otel ve restoranlari, sahane kaya kiliseleri ve yer alti sehirleri, manzarali efsanevi Kapadokya'ya kolay ulasima ile onemli bir merkezdir. Osmanli Devletinin ilk baskenti Bursa ise goz alici manzara, termal banyolu oteller ve Uludag'da mukemmel kayak imkanlâri sunmaktadir.
Turkiye bugun her tur ve boyutta toplanti, insentiv ve konferansi uygun konfor ve tarzda duzenlemek uzere tum donanima sahiptir. Geleneksel Turk konukseverligi, Yuksek standartta mahalli yemek ve sarap, sonsuz eglence ve gezi imkânlari, Turkiye'de duzenlenecek her kongreyi yankilar uyandirici basariya ulastirmanin garantisidir.
Son zamanlarda butun dunyada oldugu gibi Turkiye'de de gelisme egilimi icine giren Dag Turizmi, dogayla basbasa kalmak ve onu tanima amaciyla yapilan bir alternatif turizm bicimi olarak tarif edilmektedir.
Dagcilik , daglarda yuruyus ve kamp kurmanin yani sira tirmanma sporunu da kapsayan bir doga sporudur .
18.-19. yuzyilda Avrupali ( Ingiliz ve Fransizlar basta olmak uzere) zenginlerin bos zamanlarini degerlendirme ve hayatlarinin rutinlerini yeni maceralarla susleme arayisi neticisinde bir spor sayilmaya baslanan dagcilik, 20.yuzyilin basinda diger uluslarin da ilgisini cekmeyi basarmistir. Uluslararasi bir spor haline gelmesi ise, 1931 yilinda, merkezi Cenevre 'de olan Uluslararasi Dagcilar Birligi ( UIAA )'nin kurulmasiyla mumkun olmustur. Izleyen yillarda, belirli teknik ve emniyet yontemlerinin gelistirilmesine paralel olarak kendine ozgu disiplini ve ilkeleri olan bir spor haline donusen dagcilik, bircok doga sporunun da onunu acmistir.
Turkiye'deki Dagcilik Kulupleri
BAUDAKS - Balikesir Universitesi Dagcilik Kulubu
HUDAK - Halic Universitesi Dagcilik Kulubu
DPUDAK - Dumlupinar Universitesi Dagcilik Kulubu
DATO Dagcilik ve Tirmanis Okulu
Inonu Universitesi Dagcilik ve Kis Sporlari Kulubu
YTUDAK - Yildiz Teknik Universitesi Dagcilik Klubu
Zirve Dagcilik ve Doga Sporlari Klubu
ODTU Dagcilik ve Kis Sporlari Kolu
ITU Dagcilik Kulubu - ITUDAK
KTU Dagcilik ve Kis Sporlari Kolu
SPA, “Sudan Gelen Saglik” anlamina gelmekte olup Romalilardan bugune kadar uygulanan su terapilerine verilen isimdir. Kelime anlamindan daha genis bir kapsama sahip olan SPA gunumuzde yalnizca su ve camur terapilerini degil sicak su havuzu, cesitli masaj terapileri, aroma terapileri, guzellik ve bakim gibi saglik kur hizmetleri veren tesislere verilen bir isim olup su ile iyilesme, suyun kullanimindan gelen saglik, suyun sicak, soguk ve farkli bicimlerdeki akitma, damlama, duslama, puskurtme gibi uygulamalari ile kazanilan dinlenme ve ferahlama duygularinin edinildigi butunleyici terapi anlaminda kullanilmaktadir.
Wellness kelimesi ise akil, vucut, ruh ve iliskilerde iyi ve zinde olmayi ifade etmektedir. Bu kapsamda insanin kendisini ruhsal, bedensel, zihinsel ve iliskisel olarak iyi ve zinde hissetmesini saglayan her turlu masaj, cilt bakimi, camur ve yosun banyolari, kuvet bakimlari, thalasso terapi gibi doga ve dogal urunlerle saglikli yasam yontemleri ile yapilan vucut bakimlari Wellness kapsamina girmektedir.
TURKIYEDE BULUNAN BAZI SPA-WELLNESS MERKEZLERI
Altinyunus Cesme Tel : +90 232 723 12 50 Faks : +90 232 723 22 52 Web : www.altinyunus.com.tr | • Gloria Verde Resort Adres: Acisu Mevkii Belek - Antalya Tel : +90 242 715 15 20 Faks : +90 242 715 15 25 Web : www.gloriaverde.com e-mail: sales@gloriagolf.com |
• Corinthia International Tel : +90 212 352 47 34 Faks : +90 212 352 47 35 Web : www.corinthia.com | • Gural Harlek Hotel&SPA Tel : +90 274 245 22 24 Faks : +90 274 245 22 27 Web : www.guralharlek.com |
• Hillside Hotels Tel : +90 212 287 27 87 Faks :+90 212 287 04 50 Web : www.hillside.com.tr | • Hilton Istanbul Tel : +90 212 315 60 00 Faks : +90 212 287 04 50 Web : www.hilton.com.tr |
• Holiday Inn Bursa Tel : +90 224 442 85 40 Faks : +90 224 442 87 96 Web : www.holidayinnbursa.com.tr | • Camene Spa Kemer Resort Adres: Ataturk Bulvari, Kemer, Antalya Tel : +90 242 814 31 00 Faks : +90 242 814 55 30 Web : www.kemerresort.com e-mail : reservation@kemerresort.com |
• Blue Waters Resort Adres: Manavgat 07601 Side / Antalya Tel : +90 (0242) 756 94 67 Faks : +90 (0242) 756 95 57 Web : www.bluewaters.com.tr e-mail : bw@bluewaters.com.tr | • Harmonia Wellnes & Spa Center Adres : P.O Box 654 07004 Beldibi Kemer - ANTALYA Tel : +90 242 824 84 31 Faks : +90 242 824 84 30 Web : www.renaissanceantalya.com e-mail : info@renaissenceantalya.com |
• Mabiche Hotel Poseidon Thalasso Adres : Goynuk, Kemer - Antalya Tel : +90 242 815 21 90 Faks : +90 242 815 21 91 Web : www.mabiche.com e-mail : info@mabiche.com | • Sheraton Hotel Resort &Voyager Antalya Adres : Konyaalti Beach 07050 / Antalya Tel : +90 0242 238 55 55 Faks : +90 0242 238 55 70 Web : www.sheraton.com/voyager e-mail : reservations.voyager@sheraton.com |
• Turkiz Hotel Thalasso Adres : Yali Cad. No: 3, 07980 Kemer - Antalya Tel : +90 242 814 41 0 Faks : +90 242 814 28 3 Web : www.turkiz.com.tr e-mail : info@turkiz.com.tr | • Falez Hotel Adres : Konyaalti Falez Mevki 07050 Antalya Tel : +90 242 238 54 54 Faks : +90 242 238 51 51 Web : www.falez.com.tr e-mail: contact@falez.com.tr |
Hillside Su Adres : Konyaalti - Antalya Web : www.hillside.com.tr/ hillsidesuhotel/ | • SPA Hotel Colossae Thermal Adres : Karahayit Mevkii, Pamukkale, Denizli, Turkiye Tel : +90 258 2714156 Faks : +90 258 2714250 Web : www.colossaehotel.com e-mail : colossae@colossaehotel.com |
• Iberotel Bodrum Princess Tel : +90 252 311 01 50 Faks : +90 252 311 02 56 Web : www.princess.com | • Ikbal Thermal Deluxe Resort & SPA Tel: +90 272 252 56 00 Faks : +90 272 252 56 14 Web : www.ikbal.com.tr |
• Istanbul Princess Hotel Tel : +90 212 285 09 00 Faks : +90 212 285 09 00 Web : www.istanbulprincess.com | • Kaya Hotel & Resort Tel : +90 242 725 55 00 Faks : +90 242 725 52 27 Web : www.kayatourism.com |
• Kempinski Hotels Tel : +90 212 326 46 46 Faks : +90 212 326 66 87 Web : www.ciragan-palace.com | • Klassis Otel Tel : +90 212 727 40 50 Faks : +90 212 727 40 49 Web : www.klassis.com.tr |
• Maritim Pine Beach Resort Tel : +90 242 710 02 00 Faks : +90 242 715 25 15 Web : www.maritim.com.tr | • Medpoint-Aktas Tel: +90 242 710 02 00 Faks : +90 242 715 25 15 Web : www.medpointantalya.com |
• Richmound Nua Wellness-Spa Tel : +90 212 275 20 10 Faks : +90 212 274 46 49 Web : www.richmoundnua.com | Riva Hotels Tel : +90 242 323 76 36 Faks : +90 242 323 83 89 Web : www.rivahotels.com |
• Rixos Premium Tel : +90 242 710 20 00 Faks : +90 242 710 19 19 Web : www.rixos.com | • SPA Hotel Thermemaris Tel : +90 252 694 83 34 Faks : +90 252 694 83 64 Web : www.thermemaris.com |
• The Ritz Carlton Tel : +90 212 334 44 44 Faks : +90 212 334 44 64 Web : www.ritzcarlton.com | • Thermal Resort Orucoglu Tel : +90 272 251 50 50 Faks : +90 272 251 50 60 Web : www.orucoglu.com.tr |